"Loading..."

Mariëlle

575B3427

Mariëlle Verbaas

Met mijn man en onze twee dochters woon ik alweer 25 jaar in Hoogvliet. Sinds 2008 ben ik werkzaam als uitvaartleidster. Ik blijf zoals de mensen mij kennen, betrokken en persoonlijk.

Nabestaanden mogen best voelen dat je meeleeft. Tegelijkertijd ben ik er om te zorgen dat alles verloopt volgens de wens van de nabestaanden en de overledene.
Mariëlle is in Hoogvliet de enige vrouwelijke uitvaartverzorgster, een trend waar steeds meer vraag naar is. Ik neem de tijd om met de nabestaanden de uitvaart te regelen. Mensen waarderen dat ik dicht bij hen sta en een arm om ze heen sla als dit nodig is. Maar daarnaast ben ik er voor de totale begeleiding. Alles moet volgens de wensen verlopen. Dat begint bij goed luisteren, de sfeer aanvoelen, invoelen op de dingen die gebeuren, bijvoorbeeld als een kleinkind iets zegt. Ik houd van dit werk.

Persoonlijke aandacht voor u als nabestaande, keuzevrijheid en professionaliteit zijn kernwaarden waar ik voor sta in mijn begeleiding naast financiële transparantie. Het samenbrengen van uw wensen en ideeën, zijn de basis voor een persoonlijk afscheid.

Mariëlle Verbaas bespreekt de persoonlijke wensen met de nabestaanden, regelt de administratie en verzorgt wanneer daar behoefte aan is ook een toespraak. De standaard uitvaart bestaat niet meer. Alles kan, alles mag, mits er rekening gehouden met wordt met de wettelijke regels. Binnen elk budget kan er een passend afscheid vorm gegeven worden.

Om ook meer inhoudelijke kennis over dit prachtige vak te krijgen, heb ik de opleiding Uitvaartverzorgster bij Docendo in 2010 succesvol afgerond. In 2015 heb ik de cursus memorabel schrijven gevolgd, waardoor ik de nabestaanden nog meer handvatten kan aanbieden bij het schrijven van een mooi verhaal.
Wanneer u niet wil dat de uitvaart plaatsvindt in Hoogvliet, Spijkenisse of Rotterdam is dit geen enkel probleem, door mijn werkervaring heb ik veel contacten gemaakt door heel Zuid Holland en daar buiten en kan er overal gebruik gemaakt worden van opbaarlocaties, begraafplaatsen en crematoria.

Naast mijn werk in de uitvaart ben ik ook werkzaam als vrijwilliger in een Hospice. Dit werk geeft mij veel inzicht in de vaak zo moeilijke laatste periode. Het traject voorafgaand aan een overlijden, alle zorgmomenten die iemand nodig heeft is voor het gezin zwaar. Het is belangrijk voor de naasten dat ze even niet van alles hoeven te regelen. Dat er mensen zijn die ze ondersteunen. In mijn uitvaartwerkzaamheden heb ik tot nu toe veel gehad aan mijn ervaringen in de hospice. Om de bewoner en de familie te ontzorgen en deze dagen zo comfortabel mogelijk laten verlopen is het begin van een goed afscheid.

Na het overlijden van uw dierbare, breekt er een verdrietig en vaak hectische periode aan. Op dat moment sta ik u bij om samen met u de uitvaart van uw dierbare vorm te geven.

Warm, betrokken, liefdevol, vormen voor mij het vertrekpunt om samen met u invulling te geven aan het afscheid van uw dierbare. 24 uur per dag ben ik bereikbaar om u bij te staan in deze verdrietige periode.

Referenties

1