"Loading..."

Uitvaartverzorging

regelgesprek

Regelgesprek

Na het overlijden van uw dierbare maken we een afspraak om met elkaar de uitvaart te bespreken. In dit gesprek staan de wensen van de overledene en nabestaanden centraal en vertalen deze naar een passend afscheid. Ondanks enige vorm van tijdsdruk is er bij veel beslissingen geen haast geboden.

We nemen met elkaar de tijd om tot de juiste keuzes en beslissingen te komen. Bijvoorbeeld de afscheidsplechtigheid, het aantal sprekers tijdens de dienst en de muziekkeuze zijn zaken waarop later invulling kan worden gegeven.


uitvaart

Uitvaart

Van nabestaanden hoor ik vaak dat de dag van de uitvaart als een roes voorbij is gegaan. Daarom is het prettig dat ik praktisch en organisatorisch de regie houd. Iemand die oog en oor heeft voor alle aanwezigen, alles in goede banen leidt en een aanspreekpunt is voor alle belangstellenden.

Dankzij alle voorbereidingen hebben we met elkaar een uitstekend draaiboek samengesteld waarin alle wensen zijn opgenomen en alles tijdens het afscheid op zijn plaats valt.

Voor welke locatie of uitvaartcentrum u ook heeft gekozen, al deze locaties beschikken over professionele medewerkers en faciliteiten.

opbaren

Opbaren

Na overlijden zijn er verschillende mogelijkheden hoe en waar uw dierbare wordt opgebaard. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opbaring bij een crematorium of begraafplaats. Maar ook een 24 uurs kamer bij een uitvaartcentrum of voor een thuisopbaring behoort tot de mogelijkheden.

Wanneer u dierbare thuis blijft, kunt u kiezen voor een opbaring op bed of een opbaring in de kist. Ook hierin staan uw wensen centraal en bespreek ik met u alle mogelijkheden.


nazorg

Nazorg

Een aantal dagen na de uitvaart neem ik contact met u op of kom ik langs. In dit gesprek praten we na over de uitvaart, misschien zijn er nog vragen op administratief gebied en kan ik nog iets voor u betekenen. Wellicht heeft u vragen over de as of een monument voor op het graf of misschien wilt u dankkaarten versturen.

Alle zaken die we niet met elkaar ten tijde van de uitvaart hebben besproken komen in dit gesprek aan bod. Wanneer u eerder behoefte heeft mij te spreken, schroom niet mij te bellen, ik ben er om u bij te staan.

begravencremeren

Begraven / Cremeren

Begraven
Het is mogelijk om begraven te worden in Hoogvliet, maar ook de omliggende gemeentes, Spijkenisse, Poortugaal, Rhoon en Rotterdam beschikken over begraafplaatsen. U bent vrij in uw keuze van begraafplaats, u kunt er ook voor kiezen begraven te worden buiten de regio bijvoorbeeld op de natuurbegraafplaats te Arnhem.

De meeste begraafplaatsen beschikken over algemene graven en particulieren graven. Hiernaast hebben verschillende begraafplaatsen ook keldergraven of andere mogelijkheden tot begraven. Ik informeer u graag over de verschillende keuzes en mogelijkheden.

Cremeren
Wanneer u kiest voor een crematie bent u vrij in de keuze van een crematorium. In de directe omgeving van Hoogvliet zijn er verschillende crematoria waar u gebruik van kunt maken bijvoorbeeld in Spijkenisse en Rotterdam. Bij de meeste crematoria zijn er ook mogelijkheden om uw dierbare op te baren. Ik informeer u graag over de diversen diensten.